Kraamzorg Monique Boer moest door de Wtza een Raad van Toezicht oprichten en pakte dat zorgvuldig aan. Toezichthouders vonden ze via Wtzatoezicht.nl. Wij spraken met directeur Martijn de Vos over de zoektocht. “Als het dan toch moet, dan maar beter goed."

“Oh, dat doen we wel zelf. Dat was onze eerste reactie toen we hoorden dat we een Raad van Toezicht moesten oprichten door de Wtza. Maar na wat verdere verdieping dachten we daar toch anders over. Mijn partner en ik zijn nog jong en kunnen best wat extra kennis en ervaring gebruiken bij het runnen van onze onderneming. Maar dan moet je wel de juiste mensen vinden.

Vinden van geschikte toezichthouders

Laten we er ons voordeel mee doen, zeiden we tegen elkaar, in plaats van het als een last te ervaren. Want het klopt, we hebben het druk en er is genoeg te doen. Dan komt deze wet met al z’n eisen en verplichtingen er ook nog eens bij.

Daarom waren we blij dat Wtzatoezicht.nl ons heel veel werk uit handen nam. We waren bij dit platform terechtgekomen via de Nederlandse Vereniging van Toezicht in Zorg en Welzijn (NVTZ) en konden meteen aan de slag met het vinden van geschikte toezichthouders.

Mooi track record

Mede omdat we zelf al veel tijd en energie hadden gestoken in het opstellen van een zoekprofiel ging dat meteen heel vlot. Gerben van der Werf van het platform scherpte het profiel nog verder aan en haalde daarna toezichthouders uit de pool die goed bij onze wensen pasten.

Ik was erg benieuwd wat voor soort mensen zich hadden ingeschreven bij Wtzatoezicht.nl. Jan en alleman kan dat wel doen, dacht ik. Maar dat bleek niet zo te zijn. De toezichthouders die wij bekeken hadden allemaal een mooi track record.

Kandidaten die passen bij onze wensen

We nodigden mensen uit voor een persoonlijk gesprek en kozen uiteindelijk de kandidaten die het beste bij onze wensen en kernwaarden pasten. Daar zijn we erg blij mee. We beginnen binnenkort officieel met onze nieuwe Raad van Toezicht.

We zitten met de kraamzorg in roerige tijden. Er speelt veel en er komen uitdagingen op ons af. Daarnaast willen we groeien en denken we na over de te nemen vervolgstappen, de inrichting van onze interne organisatie en de samenwerking met ZZP’ers. Onze toezichthouders kunnen ons hiermee helpen, want ze hebben de kennis en ervaring in huis die we nodig hebben.

Scheelt tijd

Mijn partner en ik hebben allebei een achtergrond in de arbeidsbemiddeling, dus we weten dat het tijd kost om de juiste mensen te vinden. En die tijd heb je vaak niet als zorginstelling. Daarom zijn we heel blij met Wtzatoezicht.nl. Op fijne professionele wijze hadden wij snel de juiste mensen aan boord.”


Ontvang de RvT-bundel

Ben jij een zorginstelling die aan de Wtza moet voldoen? Wil je meer weten over het oprichten van een Raad van Toezicht? Vraag nu onze RvT-bundel aan, vol handige tips en praktische richtlijnen.

Lees hoe je een RvT voor de Wtza opricht, wat het voor jouw zorgorganisatie kan betekenen en laat je inspireren door persoonlijke verhalen van ondernemers en toezichthouders in de zorg.

Mail mij de RvT-bundel

Stuur mij de RvT-bundel