Categoriën:

Op 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking getreden, die de Wtzi vervangt. De Wtza verplicht zorgorganisaties met een vergunningsplicht om een onafhankelijke Raad van Toezicht (RvT) aan te stellen van tenminste drie personen.

Meer informatie over de wet en de eisen aan het toezicht vind je hier.

Wtzatoezicht.nl is een onderdeel van NVTZ Zoek+Vind, het matchingplatform voor toezichthouders in zorg en welzijn. We maken werving en selectie van Wtza-toezichthouders voor iedereen toegankelijk.

Toezichthouders die een nieuwe toezichthoudende rol bij een (kleinschalige) zorgorganisatie ambiëren kunnen zich bij ons inschrijven.

Met dit platform willen wij dat iedereen in het kader van de Wtza goede toezichthouders kan vinden. Onze pool van beschikbare toezichthouders is divers en groot. Met de juiste toezichthouders krijgen zorgorganisaties mensen aan boord die met een frisse, objectieve blik toegevoegde waarde leveren aan organisatie, zorg en bestuur. 

Meld je aan door de vragenlijst voor jouw persoonlijke profiel in te vullen. Daarna maak je een belafspraak met één van onze profielexperts. Samen stel je je profiel scherp dat goed aansluit bij wat je in huis hebt en waar je interesses liggen. Nu ben je vindbaar voor RvT-posities die goed bij je passen.

Aanmelden als toezichthouder

Het vinden van Wtza-toezichthouders verloopt als volgt:

1. Kennismaking

We bespreken uitgebreid je situatie om goed te begrijpen wat je zoekt en belangrijk vindt en stellen een profiel met je op.

2. Voorselectie

Aan de hand van het profiel doorzoeken we onze pool naar passende kandidaten. Je kunt kosteloos eigen kandidaten inbrengen, die geobjectiveerd deelnemen aan het zoekproces.

3. Resultaten bespreken

We leggen de meest kansrijke kandidaten aan je voor en bespreken de resultaten.

4. Contact met kandidaten

Je kiest zelf met welke kandidaten je graag in contact wilt komen en je wordt aan hen gekoppeld voor vervolggesprekken.

5. Geslaagde match

Na de gesprekken kies je welke kandidaten je in je RvT wilt.

Toezichthouders vinden

Wtzatoezicht.nl is deels gesubsidieerd voor inschrijvers. Daarom is het aanmeldtarief slechts 50 euro, inclusief persoonlijke feedback van een profielexpert.

Aanmelden als toezichthouder

Zorgorganisaties die vanuit de Wtza een nieuwe Raad van Toezicht gaan oprichten kunnen gebruikmaken van het Wtza-pakket van Wtzatoezicht.nl. Met dit pakket word je begeleid bij het vinden van geschikte toezichthouders.

Het pakket is inclusief:

  • Drie toezichthouders vinden die bij je passen
  • Opstellen zoekprofiel aan de hand van jouw specifieke situatie
  • Persoonlijke begeleiding in het zoek- en selectieproces

In overleg bepalen we de termijn waarbinnen de toezichthouders gevonden moeten zijn.

Als je als zorgorganisatie eigen kandidaten wilt aandragen, mogen die kosteloos in de procedure meedraaien, inclusief alle kwaliteitstoetsen en objectivering.

Kosten Wtza-pakket

3.500 euro. Wil je liever gespreid betalen, dan zijn de kosten eenmalig 950 euro plus 120 euro per maand gedurende twee jaar.

Alle bedragen zijn excl. BTW

No cure no pay: we gaan door tot je drie passende toezichthouders hebt gevonden, anders hoeven we niet aan je te verdienen.

Toezichthouders vinden

Heb je al een RvT?

Zoek je voor je bestaande RvT één of twee toezichthouders? Maak dan gebruik van NVTZ Zoek+Vind. Wtzatoezicht.nl richt zich op primair op nieuwe raden.

Wtzatoezicht.nl is opgericht door de NVTZ en PMP als onderdeel van NVTZ Zoek+Vind: het matchingplatform voor toezichthouders in zorg en welzijn. Met Wtzatoezicht.nl willen wij dat iedereen in het kader van de Wtza goede toezichthouders kan vinden.

De NVTZ is een onafhankelijke en actieve vereniging die staat voor verantwoordelijk toezicht in zorg- en welzijnsinstellingen. PMP is gespecialiseerd in het maken van matches voor commissarissen en toezichthouders.

We vinden privacy erg belangrijk en gaan vertrouwelijk om met al je gegevens.

We doen er alles aan om persoonsgegevens optimaal te beveiligen tegen onrechtmatig gebruik en gebruiken alleen privacy-vriendelijke cookies.

Lees hier meer over in ons privacy statement en cookie statement.

Nee, dat hoeft niet. Log wel even in om aan te geven dat je openstaat voor toezicht in het kader van de Wtza.

Log hier in

We kunnen snel schakelen. Hou er wel rekening mee dat het inrichten van intern toezicht - inclusief alle formaliteiten - enkele maanden duurt. Als je je bij ons aanmeldt gaan we meteen van start. In overleg bepalen we de termijn waarbinnen de toezichthouders gevonden moeten zijn.

Kleinschalig

Het gaat vaak om een kleinschalige zorgorganisatie. Dat betekent dat je de organisatie snel goed leert kennen.

Informeel

Het toezicht is informeel en minder strak. De nadruk ligt op advies en coaching.

Hands-on

Je steekt je handen uit de mouwen en helpt het beste uit de organisatie te halen.

Korte lijnen

Je werkt dicht op de bestuurder(s) van de zorgorganisatie.

Meerwaarde

Met jouw kennis en ervaring kun je verschil maken in de zorg.

Aanmelden als toezichthouder

Voor inhoudelijke vragen over de Wtza kun je contact opnemen met het NVTZ Ondersteuningsprogramma Wtza-intern toezicht.

Ondersteuningsprogramma Wtza

Het professionaliseringsprogramma van het project Wtza-intern toezicht heeft als doel om de zorgaanbieders samen met haar (aankomende) intern toezichthouders een goede basis te geven om samen het intern toezicht verder op te zetten.

Het professionaliseringsprogramma bestaat uit de volgende aspecten:

  • Meerdere thematische online colleges
  • Online sessies voor vragen en toelichting
  • Live bijeenkomst voor netwerk en ontmoeting

Het professionaliseringsprogramma wordt als geheel aangeboden per zorgaanbieder, zodat alle leden van de betreffende raad kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd in het opleidingspakket? Mail dan naar bureau@nvtz.nl.